CoeLux

Η CoeLux είναι μια Ιταλική εταιρεία που εδρέυει κοντά στη λίμνη Como. Η CoeLux κατοχυρώνει διπλώματα ευρεσιτεχνίας πρωτότυπα και παράγει συστήματα υψηλής τεχνολογίας ικανά να αναπαράγουν τη φυσική εμπειρία του ήλιου και του ουρανού που συνήθως συναντάμε σε εξωτερικούς χώρους. Ο άνθρωπος αναγνωρίζει ότι ο ουρανός είναι ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας: αναρωτιόμαστε πώς να τον εξερευνήσουμε και συλλογιζόμενοι τον ουρανό στις παραλλαγές του, οι άνθρωποι βλέπουν τον ουρανό ως μια προγονική και παγκόσμια γλώσσα. Το να φανταστείς και να εκτιμήσεις έναν αρχιτεκτονικό χώρο, χάρη στην υπερ-ρεαλιστική τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την CoeLux, σημαίνει να ερμηνεύσεις εκ νέου τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους.

Τα αντικείμενα λάμπουν στο εξαιρετικό φως που λάμπει από τον ουρανό, ρίχνοντας έντονες γαλάζιες σκιές: ειδικά σε ένα υπόγειο περιβάλλον, το αποτέλεσμα είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να αλλάξει ριζικά την αντίληψή μας για την πραγματικότητα. Μας επιτρέπει να ξαναβρούμε το φυσικό φως στον πραγματικό κόσμο με έναν εντελώς νέο και εκπληκτικό τρόπο.

Τρείς Βασικές Τεχνολογίες

Η CoeLux είναι η πρώτη εταιρεία που αναπαράγει πιστά την πλήρη επίδραση του ουρανού και του ήλιου σε μια τεχνητή συσκευή.

  • Ειδικά κατασκευασμένα LED υψηλής φωτεινότητας που προσφέρουν τη φασματική ποιότητα, τη φωτεινότητα και την κατευθυντικότητα που είναι απαραίτητη για την παραγωγή μιας πειστικής προσομοίωσης του ήλιου.
  • Με βάση τις ψυχολογικές και φυσιολογικές επιδράσεις της ανθρώπινης όρασης, το CoeLux αναδημιουργεί την οπτική ψευδαίσθηση του ουρανού και του ήλιου που βρίσκονται σε άπειρη απόσταση από τον παρατηρητή μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος οπτικής.
  • Μια τυχαιοποιημένη διασπορά νανοσωματιδίων σε ένα λεπτό διαφανές υλικό αναπαράγει την ίδια ποιότητα και την ίδια ποσότητα σκέδασης Rayleigh που βιώνουν οι ακτίνες του ήλιου όταν διασχίζουν την ατμόσφαιρα, γεγονός που κάνει τον ουρανό μας να φαίνεται φωτεινός και μπλε.

Από την πρώτη μέρα, η CoeLux έκανε σημαντικές επενδύσεις για να δημιουργήσει μια μοναδική αξία που μόνο η CoeLux μπορεί να προσφέρει, με περισσότερα από 150 δικαιώματα IP μεταξύ διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν κατατεθεί παγκοσμίως, σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας συσκευών προσομοίωσης ηλίου και σχετικών τεχνολογιών.

Διαστάσεις


Οπτική Εμφάνιση και αντίληψη άπειρου βάθους

Σύμφωνα με το φαινόμενο της «Motion Parallax», ένας κινούμενος παρατηρητής μπορεί να δει τον ήλιο να τον ακολουθεί, η αντίληψη αυτής της ελαφριάς κίνησης του ήλιου κάνει τα συστήματα CoeLux ακόμα πιο ρεαλιστικά.

Η απόσταση που εκλαμβάνεται ως άπειρη από τον ήλιο CoeLux, συμβάλλει στο να γίνει αισθητά μεγαλύτερος ο όγκος του αρχιτεκτονικού χώρου στον οποίο είναι εγκατεστημένο το σύστημα.

Η φιλοσοφία μας είναι να συνδέουμε τους ανθρώπους πίσω με μια πραγματική αίσθηση φυσικού φωτός μέσω της χρήσης υψηλής τεχνολογίας και υπερρεαλιστικής τεχνολογίας.


Φωτισμός του περιβάλλοντος μέσω του CoeLux

Η τεχνολογία CoeLux® είναι ικανή να φωτίσει ένα σκηνικό με εφέ παρόμοια με αυτά που αναπαράγονται από το φυσικό φως μέσω μιας κατάλληλης κατανομής αντιθέσεων και χρωμάτων. Το φως της ημέρας δεν μπορεί να αναδημιουργηθεί χωρίς τη συνδυασμένη αναπαραγωγή του ηλιακού φωτός και του φεγγίτη.

Sunlight / το εξαιρετικά ευθυγραμμισμένο, χαμηλό CCT (κίτρινο-πορτοκαλί) στοιχείο άμεσου φωτός προσομοιώνει το ηλιακό φως, δημιουργώντας μια καθορισμένη, ομοιόμορφη δέσμη φωτός, προβάλλοντας παράλληλες, αιχμηρές σκιές των φωτιζόμενων αντικειμένων.

Skylight / το στοιχείο διάχυτου φωτός με υψηλό CCT (μπλε) μιμείται το απαλό εφέ φωτισμού του ουρανού μέσα στο δωμάτιο με ένα μπλε φως. Τα σχήματα και οι όγκοι των αντικειμένων, που ενισχύονται από τις καθαρές σκιές που ρίχνει ο ήλιος, χρωματίζονται έτσι με το γαλάζιο.

Το CoeLux Smart σας προσφέρει όλα τα οφέλη του φυσικού φωτός.


CoeLux Smart Sky – Αναπαράγεται όλη την ημέρα

Το CoeLux Smart Sky περιλαμβάνει καινοτόμο τεχνολογία που εισάγει τη δυνατότητα χρωματικής ρύθμισης στα προϊόντα CoeLux, αναπαράγοντας τα σενάρια, το χρώμα και την ένταση του φωτός του ουρανού σε μια καθαρή μέρα, την ανατολή, το μεσημέρι και τη δύση του ηλίου. Το φυσικό φως είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο μιας σειράς ανθρώπινων λειτουργιών: ο φωτισμός βελτιώνει τα αντιληπτά επίπεδα άνεσης, καθώς και την ψυχολογική και φυσιολογική ευεξία. Με την εισαγωγή της τεχνολογίας Smart Sky στα προϊόντα CoeLux, είναι δυνατή η προσομοίωση των αλλαγών στο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενισχύοντας την αξία των προϊόντων CoeLux Classic.

Η αντίληψη του αναδημιουργημένου ηλιακού φωτός διατηρεί την οπτική ισορροπία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τα οφέλη περιλαμβάνουν αυξημένη παραγωγή μελατονίνης, μειωμένο στρες, καθώς και βελτιωμένη προσοχή και συγκέντρωση. Το CoeLux Smart Sky είναι διαθέσιμο για προϊόντα CoeLux HT25, CoeLux HT25 Mini και CoeLux Sky Line

Διασυνδεδεμένοι, στη φύση όπως και στα προϊόντα CoeLux Smart Sky, ο ουρανός και ο ήλιος αλλάζουν χρώμα και ένταση με το πέρασμα του χρόνου, μιμούμενοι τη σχέση μεταξύ του ηλιακού φωτός και της ατμόσφαιρας και αναπαράγοντας το φαινόμενο Rayleigh Scattering.

Το CoeLux Smart Sky βασίζεται σε ένα ηλεκτροοπτικό εφέ. Το Smart Sky είναι ένα διαχυτικό ουράνιο πάνελ που διασκορπίζει το φως με τον ίδιο τρόπο που η ατμόσφαιρα διασκορπίζει τις ακτίνες του ήλιου, αναπαράγοντας τα διαφορετικά σενάρια φωτισμού της ημέρας (ανατολή – μεσημέρι – δύση ηλίου) εφαρμόζοντας τάση στον ίδιο τον πίνακα.

Τα προϊόντα CoeLux και το Smart Sky μπορούν να λειτουργήσουν μέσω συστήματος ελέγχου DALI, 0-10V ή Casambi, που λειτουργεί μέσω Bluetooth, εφαρμογής ή πληκτρολογίου. Μια σκηνή μπορεί να ρυθμιστεί σε συγχρονισμό με την πορεία της ημέρας για μία ή περισσότερες συσκευές CoeLux ή πολλές σκηνές μπορούν να ενσωματωθούν σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.